Monsanto Mission Management

Wie ik ben

Dit is waarvoor ik mij inzet. Een samenleving die kunst en cultuur waardeert in al zijn veelzijdigheid en diversiteit. Een sterke culturele sector die van betekenis is voor onze diverse samenleving, en daarin een helende rol kan spelen. Want kunst is ván mensen en vóór mensen: een elementair deel van wie wij zijn. Een belangrijke manier om onszelf te ontwikkelen, als individu en als beschaving. Kunst als rijkdom van de geest. Kunst als ingrediënt van ons maatschappelijk weefsel.

Met mijn persoonlijkheid en achtergrond neem ik diversiteit en inclusie vanzelfsprekend mee in mijn werk, zoals nu bij Museum Arnhem en Valkhof Museum. Ik bouw daarbij op mijn ervaringen met Theater voor Keti Koti, Binoq Atana, en de multiculturele scene in Den Haag en Rotterdam.

Ik ben graag professioneel voorzitter en gespreksleider. Zoals van verschillende professionele adviescommissies (Mondriaanfonds, Den Haag en Rotterdam). Ik nodig uit om inbreng te leveren en het gesprek aan te gaan; zo bereiken we verdieping.

Als bestuurder ben of was ik verbonden aan onder andere Nationaal Restauratiefonds, SICA (nu Dutch Culture)en Silbersee. Ook was ik districtsvoorzitter bij de Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), waar ik een Governance-opleiding volgde. Met die bagage begeleid ik culturele instellingen bij hun zelfevaluaties, volgens de Governance Code Cultuur.

Ik studeerde rechten en kunstgeschiedenis, en werkte als strateeg, communicatie- en projectmanager bij onder andere de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken, VROM, de Bestuursdienst Amsterdam, bij De Doelen en Onafhankelijk Toneel. Ik woon met veel plezier in Leiden, zwem het jaar rond in natuurwater en zing graag.

Opdrachtgevers:

Museum Arnhem en Museum Het Valkhof

Procesmanager BIS-project Ontgrenzen.

Gemeente Leiden  

Moderator Stadsgesprek Leiden praat! Over racisme en discriminatie

Mondriaanfonds, De Noorderlingen – vooropleiding theater, Studio 55nd, Haags Theaterhuis, Gemeente den Haag, gemeente Dordrecht, Mauritshuis, Silbersee, STET The English Theatre, iAfrica Film Festival, Druckerfonds Leiden, Stadsbank Leiden.

Verder ben ik betrokken bij:

Raad voor Cultuur              Lid monitoringscommissie Opera

Theater voor Keti Koti        Voorzitter

Silbersee                               Bestuurslid